Waar de ene school bezuinigt op stookkosten (leerlingen trekken maar een warme trui aan,) bezuinigt die van ons op papier.
Docenten printen geen werkbladen, studiewijzers begrippen en/of woordenlijsten uit, geen uitwerkingen. Of je die zelf even wilt uitprinten. Wat natuurlijk slechter voor het milieu is want leerlingen printen dit soort dingen niet dubbelzijdig uit en gebruiken dus veel meer papier = meer bomen die gekapt moeten worden.

De kachels gaan om half 8 aan en om 5 uur weer uit en zijn aan en uit te zetten door de leerlingen die naast de kachels zitten. Iemand die het koud heeft draait de de knop helemaal open en de verwarming wordt gloeiend heet. De ramen staan veel te vaak niet open en het is haast verbazingwekkend dat er geen leerlingen flauw vallen.
Waarom zit er geen maximumtemperatuur op, met een normale temperatuur, of zit er geen thermostaat in de klas? Op korte termijn een dure besteding, maar op lange termijn een milieubewuste bezuiniging die veel geld bespaart. Die kachel kan sowieso wel lager, we kleden ons wel warmer.

Terug naar het papier. Voor een gemiddeld werkstukje typen we 15 kantjes (of schrijven we er +- 30) en worden wij geacht deze uit te printen. Dat we daar als laatste jaars havisten dan gezamenlijk 17000 papiertjes voor uitprinten voor één zo’n opdracht, terwijl we ook een onlinesysteem hebben, daar ligt niemand wakker van.
Leraren mogen op één dag max. 50 A4tjes uitprinten, daar kun je nog geen toetst van geven. Wat wordt de volgende maatregel, moeten we onze eigen toetsen gaan printen en ook maar zelf even de nakijkmodules hiervan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.