Studenten eten pizza, frituur en drinken bier. Of in elk geval het stereotype student. Voor alle pizzaliefhebbers onder jullie: 4 verschillende pizzabodems voor de allerlekkerste homemade pizza.

1. De klassieke pizzabodem
2. Pizza à la Julia Child
3. De studentenfavoriet
4. De bloemkoolbodem

Je hebt nodig:
Voor de toppings:
– tomatensaus
– kaas
– fijngehakte knoflook en Italiaanse kruiden
– groenten/fruit/vlees naar keuze bijv. ham & ananas, champignons & pesto, 4 soorten kaas

Voor de klassieke pizzabodem
Je hebt nodig voor 1 hongerige student: Pakje pizzadeeg Koopmans (of bloem, gist, water en olie.)
1. Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking. (Of meng de ingrediënten tot een soepel deeg en laat 2x een halfuur onder een vochtige theedoek rijzen. Kneed het deeg tussendoor.) *Mijn ervaring is dat je prima 2 pizza’s kunt maken uit het pak, 3 wil ook prima;
2. Sla het deeg plat tot een dunne pizza;
3. Beleggen maar & 15-20 minuten bakken op 200 graden Celsius.

Voor de pizza à la Julia Child
Je hebt nodig voor één plaat vol: een aubergine of courgette
1. Was de groente en verwijder de voor en achterkant;
2. Snijd in plakken van één of twee centimeter dikte;
3. Leg op de plaat en leg de ingrediënten op de plakjes;
4. Bak de pizza’s 10-15 minuten op 180 graden Celsius.

Voor de studentenfavoriet
Je hebt nodig voor 1 persoon: 2 à 3 wraps
1. Beleg de wraps;
2. +/- 10 minuten  in de oven op 200 graden.

Voor de bloemkoolpizzabodem
Je hebt nodig: een halve bloemkool, een bol mozzarella/ een handvol geraspte Goudse kaas en een ei
1. Snijd de bloemkool zo fijn mogelijk (als je die hebt, is een keukenmachine ideaal);
2. Gaar de bloemkool 3 minuten in kokend water en giet af;
3. Stop de bloemkool in een theedoek en wring zoveel mogelijk vocht eruit;
4. Snijd de mozzarella fijn en meng deze met de bloemkool;
5. Voeg vervolgens het ei toe en kneed een bal van de bloemkool;
6. Druk de bal plaat op de plaat en bak het deeg 30 minuten op 180 graden Celsius
7. Beleg het deeg met de ingrediënten en bak voor 10-15 minuten op 180 graden Celsius

Eetsmakelijk!

Laat je even weten of je dit gaat proberen en of het gelukt is? Je kunt ons taggen op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest.

Liefs, Ella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.