Zo nu en dan pak ik pen en papier er weer bij. Vaak heb ik eerst wat teruggebladerd in mijn schetsboek. Maak dan wat kleine schetsen:
– kerstkaartjes, of in elk geval de uitprobeerselen ervoor;
– handlettering, schijnt dat mensen daar hun brood mee verdienen;
– luchtkastelen.

Het bovenstaande luchtkasteel is een terugkerend thema. De variaties zijn klein en simpel, maar de sfeer wisselt al gauw. Ik vind het wel grappig, om dit kleine tekeningetje in zoveel variaties te bezitten. (Als je ver terug scrolt op mijn Instagram feed kom je een versie tegen met aquarelpotloden, ook hieronder bijgesloten.)
Het idee van luchtkastelen spreekt me aan. Niet alleen in de sprookjesachtige zin, zoals ik ze graag teken, maar juist ook als ding in je hoofd. Voorstellingen, dromen, wensen, verlangens.

Tot slot: ik ben echt verliefd op de alcoholmarkers die ik onlangs aanschafte. Mijn liefde voor kleur (glitters, ahum), die ik eindelijk kan combineren met mijn schetsmatige tekenstijl, in de zin van: het plaatje klopt. Eindelijk.
(En verder maakte ik nog meer schetsen van luchtkastelen, schetsen van de Aya Sofia ,de Blue mosk (Istanboel) en probeerde ik een draak.)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.