Haar identiteit

Een fitgirl. Zo’n meisje met salade- & blotebuikfoto’s op haar instagrampagina. Haar leven draait om sporten en eten, samengevat onder de noemer ‘gezond’.  Je snapt dat ze geen pepernoten eet dit seizoen, zij eet stug haar komkommer en kwark nog. Of bestelde vet-arme en eiwitrijke pepernoten. Die ze tijdens haar wekelijkse cheatmeal naar binnen werkt, waarschijnlijk in een afgewogen hoeveelheid.

Zo negatief als ik haar hierboven afschilder, zo negatief kijk ik niet naar haar. Haar leven is gestructureerd, zij gedisciplineerd en ze bereikt haar doelen. Op een bepaalde manier is ze ook gewoon een stoere powerchick.

De digitale identiteit

In september begon ik zo’n gedisciplineerd leven. En hoewel je geen sixpack foto’s van me hoeft te verwachten, maar al te graag maak ik foto’s van mijn eten. En ik vraag me af waarom ik dat zo graag wil delen. Is het heel uniek? Nee, verre van. Inspireert het? Misschien als je ook zo’n gestructureerd voedingsschema wil en opzoek bent naar invulling hiervan? En hoewel ik er wat verhaaltjes bij typ om het geheel wat persoonlijker te maken, de ideeën die ik heb over gezonde voeding/gezond leven… die deel ik niet. Kortom: Wat voeg ik nog toe, behalve dat ik deel uit maak van een community die allemaal zo hun fit-gerelateerde content plaatst? Ik ambieer helemaal geen fitgirl imago en ik deel ook niet wat mijn doelen zijn/waren en of ik die haal.

To be or not to be a fitgirl?

Ben ik een fitgirl? Ja, ik ben gefocust op ‘gezond’ leven. Wat dat dan ook moge zijn.  En dat doe ik naar mijn inzicht. (Iets met jeukwoord balans, rust, reinheid, regelmaat-pogingen.) Ben ik super slank? Nop. Sport of eet ik obsessief? Voor die tijd ben ik er mee gestopt. Heb ik er lol in? Ja.
En ondanks dat ik probeer drie keer in de week te sporten… in de sportschool kom ik niet. (Oh en die krachttrainingsruimte durf ik niet eens naar binnen. :P) en dansen vind ik stiekem veel leuker en expressiever dan die workouts van me.

Waaraan voldoet een fitgirl volgens jou?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.