Het is zomer. In blogland is het lekker rustig. Veel bloggers publiceren maar de helft van dat wat ze normaal publiceren en ook het aantal reacties neemt zichtbaar af. Een deel van hen heeft vakantie en een ander deel werkt deze zomer gewoon door.
Voor de thuisblijvers en thuiszitters, de toeristen en voor hen die de afleiding zoeken, zelfs voor de haastige hippies nog gauw wat tips om tijdreizend dat laatste beetje zomer door te komen.

TIP 1 Lees een boek

Need to say more? Boeken zijn er als geen ander goed in om je mee te slepen naar een andere plek. Laat je meeslepen door Agatha Christie, de vakantieklassieker bij uitstek. Kies eens een genre wat je normaal gesproken niet uit de kast zou trekken. Wil je nog verder weg van huis? Binnen de Science Fiction en Fantasy zijn genoeg vreemde tijden, plekken en culturen te ontdekken, aanrader!

TIP 2 Ga liftenSunflowers

Kies een willekeurige bestemming  en stap bij mensen in de auto die je over de snelwegen richting je bestemming kunnen  brengen. Ga, net als ik, voor verlaten Franse dorpjes, zwijmel weg bij een zonsondergang aan zee, ontdek steden waar je nog niet eerder was en geniet van het avontuur. Liften is het tijdreizende avontuur.

TIP 3 Speel toerist in je eigen stad

Mij maak je niet wijs dat jij élk koffietentje in jouw stad al gezien hebt vanbinnen. Zoek een nieuwe op, sleep een vriend/vriendin mee en bestel een drankje wat je (hier) nog niet eerder had. Maar, zoals het een toerist past, je landt uiteraard pas op een terrasje nadat je cultuur gesnoven hebt. Heeft jouw woonplaats musea? Wellicht kun je de kerktoren beklimmen en anders kun je altijd voor een fietstocht in jouw omgeving gaan.

TIP 4 Maak een maaltijd uit een oud recept

Wanneer je net als ik af en toe kookboeken van je moeder leent, of het internet afstruint naar recepten met combinaties waarvan je echt nog nooit gehoord had, dan is dit echt een goede tip. Bezoek je favoriete kookblog en blader naar de achterste pagina’s, vind een oud kookboek en zoek daar een leuk recept op… vrije tijd zat en dus tijd om lekker te experimenteren!

Tijdreizen dus. Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.