Avocado-Limoentaart
Deze gezonde taart is vegan en hoef je niet te bakken!
‘Ik ga een stuk schrijven over taart.’ Twitterde ik vrolijk. Zo, een schop onder mijn kont om dat echt maar eens te gaan doen. Want ik zeg al heel lang dat ik over een van mijn favoriete taarten wil schrijven. Maar 9/10 keer vergeet ik foto’s te maken van mijn baksels. (En eigenlijk was dat nu ook het geval.)
Enfin, de Avocado-Limoentaart, dat is me er eentje. Naast dat hij super lekker is, is hij ook nog lactosevrij, suikervrij, glutenvrij en vegan. En hij hoeft niet in de oven en dat scheelt tijd. Toppertje dus!
Wat heb je nodig?
- 2 avocado’s
- 2 limoenen
- 200 gram walnoten
- een hand vol dadels, misschien wel twee 😉
- Ter decoratie: kokosrasp/limoenplakjes/viooltjes/
Hoe ga je te werk?
Bereidingstijd: ca 30 min
- Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en lepel de avocado uit zijn schil. Stop het vruchtvlees in een beslagkom.
- Pers 2 limoenen uit en meng het sap met de avocado, een mixer doet wonderen, maar een vork werkt ook.
- Stop de walnoten in een theedoek, vouw de doek dicht en sla met een hamer de walnoten aan stukjes. Hoe fijner hoe beter.
- Als je een keukenmachine hebt, vermorzel dan de dadels. Moet je het doen met een mes? Snijd de dadels zo fijn mogelijk.
- Kneed de dadels en de walnoten door elkaar tot een plakkerige bal. Druk deze bal in je taartvorm tot een mooie bodem.
- De avocadovulling verspreid je vervolgens bovenop de bodem. Decoreer met kokosrasp.
- Zet de taart (tenminste)2 uur in de koelkast. En klaar is je avocado-limoentaart!
De taart is een dag of twee houdbaar in de koelkast en verliest daarna snel kleur.
Om je toch nog lekker te maken met iets visueels, bovenstaand recept is een kaalgeplukte versie van onderstaand recept. Veel bakplezier!
Deze post is eerder verschenen op www.olafandjune.nl