De meeste dingen die je zelf maakt zijn lekkerder dan uit een zak of pak. Meringues, of eiwitschuimpjes, zijn van die dingen die zelfgemaakt echt super lekker zijn. The real deal. Leuk om uit te delen, cadeau te doen en binnen no-time op op verjaardagen. Meringues, die maak je zo:

Ingrediënten (voor 1 koektrommel vol)

– 2 eieren
– 100 gram suiker
– evt. koffie/kaneel/voedingskleurstof

Andere benodigdheden
– Mixer
– Oven, voorverwarmen op 100 graden
– Kom
– Bakplaat met bakpapier

Zo maak je de meringues

1. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom.
2. Klop de eiwitten op tot er witte pieken in ontstaan.
3. Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
4. Blijf kloppen tot je mooie stevige pieken hebt die recht overeind blijven staan.
5. Verdeel het schuim over de bakplaat. Dit kan met een lepel of met een spuitzak. Hierna kan het de oven in.
6. Na 2 uur kun je de plaat uit de oven halen en af laten koelen.
7. Helemaal culy? Verwerk de schuimpjes in een toetje met fruit, of stop de meringues in een brownie.
Smulze!

Met de eierdooiers kun je je haar wassen, voor extra glans. (Dat kan ook met bier trouwens.)
Maar je kunt ze ook invriezen en gebruiken op een moment dat je ze wel nodig hebt.

Heb jij wel eens meringues gemaakt? Of ga je ze nu maken? Deel je ervaringen in de comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.